Produkty dozwolone w fazie 2

BIAŁKA

100g – przed gotowaniem lub smażeniem (pieczeniem)

  • piersi z kurczaka 110 kalorii
  • stek wołowy 135 kalorii
  • mielona wołowina (chude) 210 kalorii
  • biała ryba 115 kalorii
  • cielęcina 100 kalorii
  • homar 95 kalorii
  • krab 55 kalorii
  • krewetki 90 kalorii
  • tuńczyk (w wodzie) 105 kalorii

 

OWOCE:

  • 1 jabłko (nie 2 małe jabłka) 80 kalorii
  • 1 pomarańcz 60 kalorii
  • 7-10 małych truskawek 35 kalorii
  • pół grapefruita 40 kalorii
  • 1 świeża brzoskwinia 38 kalorii
  • 2 śliwki 60 kalorii
  • ½ szklanki czereśni 88 kalorii

     



    WARZYWA

    150 – 200 g

    Kalorie podane w przybliżeniu:

    • 2 kubki szpinaku 14 kalorii
    • 2 kubki selera 34 kalorie
    • 1 średni pomidor 26 kalorii
    • 2 kubki zielonej sałaty, różne odmiany 16 kalorii
    • 1 kubek cebuli 61 kalorii
    • 1 kubek rzodkiewek 23 kalorie
    • 1 średni ogórek 24 kalorie
    • 1 kubek szparag 31 kalorii
    • 2 kubki kapusty 32 kalorie
    • 1 kubek zielonej fasoli 38 kalorii
    • 1 kubek kalafiora 34 kalorie
    • 1 kubek brokułów 44 kalorii
    • 1 zielona albo czerwona papryka 30 kalorii
    • 1 średnia cukinia 35 kalorii
    • 1 kubek bakłażanów 35 kalorii

    PIECZYWO:

    • 1 Melba tost 10 g – 20 kalorii
    • 1 Grissini-chlebowy paluszek 20 kalorii
Script logo